Beerenburger bavarois
Aantal personen: 4
Ingrediënten
5 dl melk
6 eierdooiers
200 g suiker
6 blaadjes gelatine
5 cl Beerenburger
4 dl room
aardbeien
Bereiden
- De melk aan de kook brengen.
- De eieren met de suiker schuimig kloppen en hier geleidelijk al roerend de melk bij schenken.
- Het geheel terugdoen in de pan en op een matig vuur laten binden.[Zorg ervoor dat de vla niet gaat koken!]
- De compositie in twee helften verdelen en door een helft de geweekte uitgeknepen gelatine roeren.
- De rest van de vla in een koudwaterbad koud roeren en de gesnipperde munt hierdoor roeren.
- Deze saus koud wegzetten.
- Voor de bavarois de compositie met de gelatine koud wegzetten, tot de randen beginnen te geleren.
- De slagroom tot yoghurtdikte slaan.
- De Beerenburger door de gelerende vla roeren en de slagroom er voorzichtig door spatelen.
- De bavarois overdoen in een grote schaal of vormpjes en in de koelkast op laten stijven.
- De bavarois storten op een spiegel van de muntsaus en garneren met aardbeien en muntblaadjes.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Honing-kaneelparfait met blauwe bessen
Scones
Karamel Roomkaastaartje
Sweet Potato Muffins
Sinaasappeltaart